top of page

Vznik FUSE Weapon Systems

Aktualizováno: 11. 9. 2022

Myšlenka na vznik společnosti, která se nějakým způsobem věnuje zbraním, tu je už zhruba 6 let. Do roku 2020 to ale byla stále jen vize. To se začalo měnit s koupí civilní varianty samopalu SA 61. Zjistil jsem totiž, že na trhu v současnosti neeixtuje nic, co by splnilo má očekávání při “tuningu” této, ač legendární a zábavné, zastaralé zbraně.


V tu dobu se v hlavě zrodil koncept modernizační sady, která by Škorpiona posunula do nového tisíciletí. K tomu, abych se rozhoupal a šel do toho, mi pomohl kamarád Martin “Dix” Silovský, který má mnohaleté zkušenosti ze služby u elitních útvarů PČR. V současnosti je vlastníkem společnosti Scorpion Defense a pořádá vysoce kvalitní střelecké kurzy.


Shodou okolností, jsem se seznámil s Josefem Melicharem, který je zkušený konstruktér a skvěle se vyzná i v 3D tisku a materiálech. Navíc jsme zjistili, že 3D tisk máme jako společný koníček. A tím začaly práce na prvním doplňku od “FWS”.


Z Josefa se stal nedocenitelný partner při vývoji modernizační sady samopalu SA 61. Po více než roce vývoje a testování jsme se rozhodli, že bychom mohli jít s kůží na trh. V únoru 2022 jsme tak společně založili firmu FUSE Weapon Systems, s. r. o..

První fotka po založení

Od tohoto okamžiku teprve začala jízda. Vyrojila se spousta věcí a překážek, které se musely řešit. Mnohé jsme čekali, ale o to více jich bylo naprosto nečekaných. Asi jako, když se Vám narodí dítě a přes veškeré přípravy prostě zjistíte, že to nikdy nejde podle plánu.


Z nápadu na vylepšení vlastní zbraně se stal projekt, který vyžadoval prostory, patenty, vybavení, web a finance. Ani komplikace s dodavateli některých materiálů a dílů pro výrobu nám cestu neusnadnily. To vše se na nás hrnulo ze všech stran a stále nás to nenechává v klidu.


Museli jsme najít systém, abychom se v tom neztratili a mohli z “FWS” udělat firmu, která má potenciál stát se špičkou ve svém odvětví. Po celou dobu nám byly oporou naše přítelkyně, které se v současnosti také nemalou měrou podílí na chodu a vývoji společnosti.


Z “FWS” se tak stala “rodinná firma”, kterou s láskou pipláme. Máme spoustu skvělých nápadů a už se nemůžeme dočkat až Vám je představíme.



96 zobrazení0 komentářů
bottom of page